31 Ağustos 2010 Salı

KADIN SÜNNETİ...



Kız sünneti Batı tarafından genellikle islamiyetle ilşkilendirilmiştir,ama arap yarımadasında kız sünnetine rastlanmaz(onların kendi rezillikleri vardır).

Ya da sadece afrika ya özgü bir gelenek olarak görülür buda yanlıştır.Eski romada kız sünnetleri yaygındır.

  Kız sünneti çoğu zman 5 ile 12 yaş arasındaki kızlara uygulanır.Kimin ne zaman ve nasıl kesileceğine kadınlar karar verir.


   Sünnetin farklı dereceleri vardır.En hafifine"sunna" denirve ön derinin sadece ufak bir kısmı kesilir.

   Bir sonraki çeşidinde,klitorsin bir bölümü veya tümü kesilip çıkarılır.Bir sonraki adımda labia minora alınır.

   Sudan ve Somali de yapılan sünnetlede ise;klitorsin ve labia minoranın alınmasının ardından labia majora nın birleştirilip dikilerek makatın hemen üstünde sadece bir delik bırakmasını içerir.

   Buna "çengellemek" veya "kopçalamak" diyebiliriz.

   Romalı doktor aulus cornelius celcus"de medici"adlı yapıtında şunları belirtmiştir.

...bronz iğne veya çengelli iğne kullanılabilir,sadece toganın kaymasını önlemek için değil,aynız manda cinsel bir leşmeyi engellemek için.İğne kadının her iki küçük labiasına batırılır,genelde fiyatı düşmesin diye bir köle kızın hamile kalmasını engellemek amacıyla yapılır.

   Sünnetli kızlar Afrika köle pazarlarında sünnetsiz kardeşlerinden yüksek fiyata satıldılar.

   Kesim genellikle anestezisiz,bir cam kırığı veya jiletle yapılır.Hijyene ve yaranın mikrop kapmasına önem verilmez.Labia majoranın dikilmesi için geleneksel olarak bir akasya dikeni kullanılır.

   Kız bundan sonra 40 gün süreyle bacaklarını ayıramayacak şekilde kundaklanır.Çoğu kadın bundan sonra"ASLA"uzuna dım atamaz.İdrar yapılan ve adet kanamasının akacağı delik o kadar küçüktür ki,idrar sıkılarak damla damla çıkarılır.

   Peki sünnetli kız evlenince ne olur?

   Tam bir vahşet örneği olur.Normalde sünnetli bir kızın içine girmek bir kaç hafta alır,çoğu zmanda elinde bıçağı ile ebe çağırmak gerekir;Ama ebe çağırmak utanç vericidir,erkekliğe yakışmaz,toplum içinde rezil olmaktır.

   Damat alkolün yardımıyla ve kadın anatomisini hiç bilmeden bıçağı kendi kullanır.

gerisini siz tahmin edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder